Leer te vertrouwen op je intuïtie.

Intuïtie is je innerlijk weten, je innerlijke “kennis” door “zeker te weten”. Het komt uit het Latijn en betekent letterlijk “innerlijk zien”, inzicht dus en vertrouwen op je eerste ingeving. Als je je eigen inzicht volgt en op je eerste ingeving vertrouwt, kun je wijze beslissingen nemen.

Vertrouwen op je intuïtie is voor veel mensen ook wel een grote uitdaging. Toelaten dat wat er als eerste bij je binnenkomt, je eerste ingeving en erop vertrouwen dat het goed is, zelfs als je ego (denken) er niet mee eens is, is een hele uitdaging. Twijfel is dan je slechtste raadgever. Durf te vertrouwen op je eerste ingeving, luister ernaar en laat je verrassen.

Luisteren naar je intuïtie kan ruimte geven, je soms in één klap bevrijden van de gevangenis die je voor jezelf hebt gemaakt met denken, piekeren, analyseren en redeneren. Die vaak zijn gebaseerd op je patronen, overtuigingen, oordelen of meningen en adviezen van anderen. Intuïtie werkt ook sneller en beter dan je denken. Het lijkt wel of je denken en je voorgeprogrammeerde zelf een aantal extra stappen inbouwt en daarmee extra drempels en blokkades opwerpt. Dan is het juist de kunst op je eerste ingeving te vertrouwen!

Hoe leer je te vertrouwen op je intuïtie?

Vertrouwen betekent dat je bereid bent het bekende op te geven en je over te geven aan het onbekende. Vertrouwen betekent ook niet omkijken en rekening houden met je ervaringen uit je verleden en dus niet twijfelen. Je twijfelende geest met al je ego’s kijkt altijd achterom, houdt rekening met de ervaringen en gebeurtenissen uit je verleden. Je denkt vaak aan wat je nog niet hebt gedaan en geprobeerd en misschien niet kan of lukt en je vraagt je af of je wel de juiste beslissing zult nemen.

Hoe meer je durft te vertrouwen op wat je intuïtie jou “vertelt”, hoe meer je verbonden bent met je ziel en hoe gelukkiger je in het leven staat. Vertrouwen op je intuïtie betekent ook leren vertrouwen op je zintuigen. Gebruik en ontwikkel je zintuigen (neus, ogen, oren, mond en huid), wees alert en bewust van wat je dagelijks ruikt, ziet, hoort, proeft en voelt en vraagt je af wat dat tegen jezelf “zegt” en voor jou betekent. Waar herken je die reuk, dat beeld en geluid, die smaak en dat gevoel van? Welke associatie heb je daarmee, als het gaat om een vroegere herinnering aan een bepaalde gebeurtenis? En wat betekent dat voor jou in het hier en nu?

Iedereen krijgt elke seconde, minuut, uur en dag signalen aangeboden met een betekenis en/of boodschap. Je krijgt de hele dag een spiegel voorgehouden! Als je je daar bewust van bent, kun je ervoor kiezen om in die spiegel te kijken en erbij stil te staan en je af te vragen: “Wat betekent dit voor mij?” Ook dan is het de kunst om je intuïtie te volgen en je eerste ingeving te vertrouwen. En daar iets mee te doen.

Een simpel praktijkvoorbeeld dat je wellicht herkent.

Stel je denkt op een bepaald moment aan iemand die je kent en die gedachte komt misschien wel meerdere malen achter elkaar op. Als je kiest om die persoon te bellen, zal je weleens hebben gehoord: “Ik zat net ook aan je te denken, leuk dat je belt.”

Maar het kan ook zo zijn dat je geen contact opneemt. Dat is natuurlijk een gemiste kans, want het is niet voor niets dat je aan hem of haar denkt. Dus als het ook maar even kan, bel, app, mail of ga naar hem of haar toe en je zult verrast zijn waar dat toe leidt.

Je denkt ook weleens aan een onbekend iemand, wiens naam je wellicht ook meerdere malen achter elkaar te binnen schiet. Let ook op deze signalen, het heeft een betekenis.
Bel hem of haar op en vertrouw op je intuïtie. Je zult verrast staan wat het je brengt.

Vorige
Je zintuigen en je derde oog
Wellicht vind je dit ook interessant:

Je zintuigen en je derde oog

Je vijf zintuigen hebben de eigenschap om je direct in het huidige moment te halen. Via harmonieuze zintuiglijke prikkels, zoals mooie natuur, rustgevende muziek, een lekker ruikend en smakelijk gerecht…
Lees verder