Bepaal je eigen levenspad door te veranderen hoe je denkt, voelt en doet.
Hoe krijg je ritme en balans in je leven?

Benieuwd naar onze praktische aanpak?

Wat is mental coaching?

Mental coaching gaat over persoonlijke begeleiding en coaching bij jouw eigen ontwikkelingsproces. Waar sta je nu, waar wil je naartoe en hoe realiseer je dat op jouw manier? Jouw vraag en doel staan daarbij centraal. Wat wil jij realiseren, bereiken of veranderen in je leven?

Bij mental coaching is het van belang dat jij in beweging komt en jezelf bewust wordt van wat je dagelijks denkt, voelt en doet? Daarom is belangrijk te weten waar je dagelijkse gedrag en de daarbij opkomende gedachten, gevoelens en emoties vandaan komen? Vaak heeft dat te maken met eerdere situaties en gebeurtenissen uit je leven die zijn opgeslagen in je geheugen, ofwel je onderbewustzijn.

Deze ervaringen bepalen voor 95% je reacties in het hier en nu, elke dag, uur en minuut. Dat betekent concreet dat 95% van wat je denkt, voelt en doet volgens de automatische piloot gaat. Slechts 5% van de tijd ben je je bewust van wat je denkt, voelt en doet. Bij mental coaching is de eerste stap dus het bewust worden van je onderbewuste!

Bij mental coaching gaat het daarnaast om het optimaal benutten van je eigen motivatie. Daarom gaan we samen met jou op pad om jouw diepste wens helder te krijgen. Om daarna praktisch aan de slag te gaan met werkvormen, doen, oefenen en daarvan te leren!

“Als je je gedachten verandert, verander je je werkelijkheid”

Wat kunnen wij voor jou betekenen? Onze praktische aanpak.

Elk mental coaching traject is maatwerk, omdat jouw vraag en doel centraal staan. In het kennismakingsgesprek is het belangrijk om dat helder te krijgen.

Op basis daarvan kan de persoonlijke begeleiding en mental coaching op jouw ontwikkelingsproces worden ingericht. Daarbij worden meerdere methodieken en werkvormen ingezet.

Als leidraad daarvoor hanteren wij een groei- en ontwikkelmodel, waarin wij stapsgewijs samen met jou gaan werken aan je vraag, doel, behoefte, vastzittende gedachten, patronen en gedrag en hoe we die in beweging kunnen krijgen.

De rode draad in onze aanpak is, dat wij samen met jou gaan kijken naar de verschillende onderdelen van dit model, om je bewust te maken van wat je doet, zoals je doet en te bepalen welke onderdelen meer en minder aandacht nodig hebben.

Gecombineerd met een analyse van je leervoorkeuren, gaan we met jou je leer- en ontwikkelweg bespreken, om te verkennen welke aanpak het beste bij jou past.

Daarna gaan we aan de slag met concrete opdrachten, werkvormen en praktische tools om jouw doel te realiseren. Visualisatie en spiegelen maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Wil jij je brein in beweging krijgen?

Een balans vinden tussen denken, voelen en doen? Neem dan contact op met Toine en Yvonne voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact