Hoe kun je je intuïtieve vermogens versterken?

Hoe kun je je pijnappelklier activeren, zodat je je intuïtieve vermogens vergroot?

Wil jij je functie van je pijnappelklier optimaal benutten, dan is het van belang dat je de klier versterkt door deze allereerst te ontkalken en te ontgiften. Maar beter is nog ervoor te zorgen dat je voorkomt dat hij verkalkt en zijn functie vermindert.

1. Hoe voorkom je verkalking van je pijnappelklier?

Laat hem goed zijn werk doen, wat betekent dat je hem zijn werk laat doen, namelijk ervoor zorgen dat hij het slaap- waakritme goed kan regelen. Dat betekent een vast dag- en nachtritme. Slaap zoveel mogelijk in volledige duisternis.

Het blauwe licht van mobiele apparaten en TV, is funest voor je pijnappelklier. Zorg er in ieder geval voor dat je een uur voor je gaat slapen niet meer TV kijkt of gebruik maakt van je mobiel, laptop, etcetera. Slaap bij voorkeur zonder telefoon naast je bed.

Vervuiling, vooral fluoride, is zeer schadelijk voor je pijnappelklier. Een manier om overtollig fluoride kwijt te raken, is door vers fruit te eten. En niet met een fluoridetandenpasta je tanden te poetsen.

Doordat veel voedingsmiddelen tegenwoordig boordevol ongezonde en kunstmatige voedingsstoffen zitten, is het niet zo gek dat je pijnappelklier daar ook last van heeft. Doordat we worden blootgesteld aan zoveel schadelijke stoffen, worden er calciumschalen om de pijnappelklier gevormd om deze te beschermen. Het functioneren van je pijnappelklier wordt hierdoor bemoeilijkt. Een gezond en onbewerkt voedingspatroon en gezonde leefstijl is natuurlijk voor je hele lichaam belangrijk, maar zeker ook als je je pijnappelklier wilt activeren.

Vitamine D is ideaal als je goed voor je pijnappelklier wilt zorgen.

2. Hoe zorg ik ervoor dat als er al sprake is van verkalking, dat je pijnappelklier wordt ontkalkt?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen en supplementen die je aan je voedingspatroon kunt toevoegen om je pijnappelklier te ontkalken en te ontgiften.

Cacao kan de pijnappelklier helpen te ontgiften, omdat het boordevol antioxidanten zit. Cacao helpt ook het zogenaamde derde oog te stimuleren. Let er wel op dat je in dit geval gaat voor echte rauwe, biologische cacao in zijn meest zuivere vorm.

Een natuurlijk middel om te ontgiften is appelciderazijn. Appelciderazijn helpt de pijnappelklier te ontkalken door middel van de appelzuureigenschappen.

Wanneer mensen met slaapproblemen kampen of last hebben van een jetlag na een lange reis, worden vaak melatonine supplementen gebruikt. Voor een optimale werking van de pijnappelklier kun je ervoor kiezen om tijdelijk een melatonine supplement te gebruiken. Wanneer je supplementen gebruikt, kun je het beste gaan voor supplementen met een plantaardige basis. Het is verstandig om altijd met de laagst mogelijke dosering te beginnen en de supplementen niet langer dan drie maanden achter elkaar te gebruiken.

Oregano-olie wordt gebruikt als zeer sterk middel tegen onder meer schimmelinfecties. Neem-extract komt van een Indiase boom en heeft een ontgiftende en zuiverende werking.

Zowel oregano-olie als neem-extract kunnen helpen bij de ontkalking en het ontgiften van je pijnappelklier. Zo wordt Neem in India al duizenden jaren op deze manier gebruikt. In de westerse wereld wordt oregano-olie gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Hierdoor kan de pijnappelklier veel beter zijn natuurlijke werk doen!

3. Welke andere manieren zijn er om je pijnappelklier te stimuleren?

Meditatie is een manier die je geest de ruimte geeft om beter te zien wat is, zonder vooringenomenheden, verwachtingen, angsten of verlangens. Maar er zijn ook andere manieren om met je intuïtie in contact te komen. En die ingang is wellicht voor sommigen een stuk eenvoudiger te betreden, namelijk via de zintuigen.

De frequentie van je derde oog chakra is 852 Hertz en die kun je inzetten voor het versterken van je pijnappelklier. Je kunt op YouTube, Spotify, etcetera geluidsopnames vinden die corresponderen met deze frequentie. Als je dit afspeelt, al dan niet begeleid met beelden van de natuur, helpt dit je intuïtieve vermogens te vergroten.

Ademhalingsoefeningen en yoga zijn ook goede manieren om je pijnappelklier te versterken en in het hier en nu te leven.

Welke oefeningen zijn uitermate geschikt om je intuïtieve vermogens te versterken? Dat leggen wij uit in onze workshop.

Vorige
Hoe werken je zenuwstelsel en je immuunsysteem samen?
Volgende
Je zintuigen en je derde oog
Wellicht vind je dit ook interessant:

Leer te vertrouwen op je intuïtie.

Intuïtie is je innerlijk weten, je innerlijke “kennis” door “zeker te weten”. Het komt uit het Latijn en betekent letterlijk “innerlijk zien”, inzicht dus en vertrouwen op je eerste ingeving. Als…
Lees verder

Je zintuigen en je derde oog

Je vijf zintuigen hebben de eigenschap om je direct in het huidige moment te halen. Via harmonieuze zintuiglijke prikkels, zoals mooie natuur, rustgevende muziek, een lekker ruikend en smakelijk gerecht…
Lees verder